شهود یا قضاوت، مسئله این است

شهود یا قضاوت، مسئله این است

 

ما توی کوچینگ دوناتز دنبال اینیم  که مطالب کاربردی کوچینگ رو از طریق سرچ کردن محتواهای بین المللی مسترکوچ های ICF، به کوتاه ترین  شکل ممکن،  به زبان فارسی بازآفرینی کنیم تا فرصتی برای کوچ های فارسی زبان فرآهم شه که با صرف  کمترین وقت، به پاسخ سوالات/چالش های کوچینگشون دست پیدا کنن.

اگر شما هم نظر خاصی درباره ی هر قسمت از برنامه کوچینگ دوناتز داشتین، لطفا توی نظرات با اسم و فامیل خودتون، تجربه اتون رو به اشتراک بذارین. همینطور اگر سوال یا دغدغه کوچینگی داشتین میتونین توی بخش نظرات و یا از طریق پیام در وب سایت سوالتون رو بفرستین تا تیم تحقیق تایم کوچ، پاسخش رو در یه قسمت جدید کوچینگ دوناتز ارسال کنه.

 

این قسمت:

enlightened

شهود یا قضاوت مسئله این است.
25 ژوئن 2024
کوچ ها چگونه می تونن تشخیص بدن که آیا فکرشون، تفکر شهودیه یا یه قضاوت؟

 

درسته که توی صلاحیت ICF گفته شده که کوچ از شهودش برای جلسه کمک بگیره، ولی چه طوری شهود رو از قضاوت تشخیص بدیم؟ کلیدهای زیر بهمون  کمک می کنه تا پاسخ این سوال رو راحت تر توی جلسات کوچینگ پیدا کنیم.

 

Emotional Qualityکیفیت عاطفی: افکار شهودی، غالبا همراه با احساس خنثی یا مثبت هستن و بدون بار عاطفی قوی به وجود میان، در حالی که قضاوت‌ها معمولاً با احساسات قوی‌تری مانند ناامیدی، دلخوری، تعصب یا برتری همراهه.


Speed and Clarityسرعت و وضوح: شهود سریع و واضحه و خودش رو به شکل یه بینش فوری یا یک "احساس درونیgut feeling" نشون میده. در حالی که افکار قضاوتی با تفکر انتقادی و ارزیابیcritical or evaluative thinking مراجع به دست میاد.


Open vs. Closed Mindset ذهنیت باز در مقابل ذهنیت بسته:بینش های شهودی اغلب از یک گشودگی openness و کنجکاوی به دست میاد و هدفش کاوشگری در فرصت هاست. در حالی که افکار قضاوتی روی نظرات ثابت متمرکزه و تمایلی به تغییر نداره و روی گرفنن نتیجه یا راه‌حل‌ تمرکز میکنه و نه تنها دنبال کشف نیست بلکه، فضای کاوش فرصت و احتمالات جدید رو هم کم میکنه.


Presence and Awarenessحضور و آگاهی: زمانی که یک کوچ  حضور کامل در جلسه کوچینگ داشته باشه، احتمال بیشتری داره که به شهود خودش دسترسی پیدا کنه. در حالی که حالت حواس پرت یا بدون تمرکز، اغلب منجر به تفکر قضاوتی می شه. (چیزهایی مثل فکر کردن به سوال خوب پرسیدن وسط صحبت مراجع، نگرانی از خوب بودن جلسه کوچینگ و.. مانع حضوره).

Language and Toneزبان و لحن: افکار شهودی اغلب با زبانی ملایم و کنجکاو بیان می‌شن (یعنی خودمون رو مجبور نمیکنیم که لحنمون کنجکاو و ملایم باشه بلکه به طور خودکار، این لحن با تفکر شهودی همراهه) ، در حالی که  لحنِ قضاوت، قاطعانه و به دور از شک هست.

Self-Reflectionبازتاب به خود: اگه باز هم بین شهود و قضاوتتون شک داشتین، کمی مکث کنین و از خودتون بپرسین که آیا این فکر از محل درک و همدلیه یا از محل انتقاد و ارزیابی؟

 

سخن پایانی
ما کوچ ها با تمرین ذهن آگاهی و خودآگاهی،  می تونیم بین بینش شهودی و افکار قضاوتی خودمون تمایز قائل بشیم و از توانایی شهود به بهترین نحو در جلسات کوچینگ استفاده کنیم.

شهود مربوط به صلاحیت دوم کوچینگ ICF هست.

 

 

© 2024 Coach Credential Preparation Course

 

نویسنده: نازنین شیرازی


تگ هاکوچینگ
اشتراک گذاری مقاله در
نظرات (2)
  • مطالب برای من مفید واقع شد و تصمیمی که گرفتم این هست که روی ذهن آگاهی و خود آگاهی خودم بیشتر کار کنم.چون این سوال همیشگیم بود که چطور قضاوت رو بشناسم تو جلسات.ممنون
    • مرسی صافیه جان که نظر ارزشمندت رو با ماهم به اشتراک گذاشتی.

  • ممنون از تفکیک مفهوم شهود و قضاوت ، کلی در حین جلسات تشخیص بهتری می‌تونه ایجاد کنه ولی در مورد مفهوم صلاحیت ها تقریبا میشه گفت اکثرشون برام کاربردشان وضوح کافی رو ندارن و نیاز دارم راجع به بیشتر صلاحیت ها و زیرمجموعه هاشون در ک و فهم بیشتری بدست بیارم . بطور مثال صلاحیت ۶ گزینه ۵ توضیح یکپارچگی و چگونه کلمات ، لحن صدا و زبان بدن را یکپارچه میشه کرد ؟
    • سلام شادی جان ممنونیم از نظر ارزشمندتون، در برنامه ی کوچینگ دوناتزهای آینده، این موارد رو در نظر خواهیم گرفت.

در این قسمت نظر خود را با ما در اشتراک بگذارید